nieuws

VenhoevenCS beste voorstel De Warande

Geen categorie

VenhoevenCS heeft het beste voorstel ingediend voor het sportpark De Warande. Het architectenbureau stelt voor om van De Warande naast een sportpark er ook een stadspark van te maken.

VenhoevenCS beste voorstel De Warande

Via de Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester schreef VenhoevenCS zich in 2008 acht in voor het project. Nadat het bureau door de eerste selectie heen was gekomen, maakte ze samen met het Belgische bureau Archi + i en landschapsarchitect Marie-Laure Hoedemakers het winnende ontwerp. 

De Warande wordt een verbindend park tussen het centrum van Wetteren en het landschp van natuurgebied De Zandbergen. Het masterplan is ontworpen als een kader waarbinnen verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden en dat flexibel genoeg is om in te kunnen spelen op veranderingen en ontwikkelingen.

De insteek van het plan is de beleving van het gebied als park. Hierin onderscheiden de ontwerpers twee gebieden: een park met recreatieve functies die aan routes liggen en een strip met een hoge dichtheid aan weersbestendige sport- en ontspanningsfuncties. Zichtlijnen en recreatieve routes door de bestaande landschappelijke en architectonische elementen versterken de relatie tussen de verschillende activiteiten en daarmee de samenhang in het park.

De sporthal in het park is een overdekt ondedeel van het park. Zichtlijnen en doorkijkjes bieden zicht op de verschillende ruimten en de activiteiten en bezoekers binnen en buiten het gebouw. Centraal ligt een horecaruimte.

Naar verwachting wordt de sporthal in 2012 opgeleverd.

Reageer op dit artikel