nieuws

Vanstiphout krijgt nieuwe leerstoel

Geen categorie

Wetenschappelijk onderzoeker Wouter Vanstiphout krijgt de functie hoogleraar Ontwerp en Politiek en is daarmee de eerste in Nederland die deze nieuwe leerstoel krijgt aangeboden. Initiatiefnemers zijn het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu en de Technische Universiteit in Delft.

Vanstiphout krijgt nieuwe leerstoel

Het doel van de leerstoel Ontwerp en Politiek is het versterken van de positie van het ontwerp in de ruimtelijke ordening in Nederland. Dit staat sinds enige tijd onder druk en in de kleinere gemeenten is deze expertise nagenoeg verdwenen.

Volgens de initiatiefnemers kan de nieuwe leerstoel aan de TU Delft de leerstoel Wetenschappelijke toepassingen in de Ruimtelijke Ordening, die al enige tijd in Utrecht bestaat, aanvullen en zo mogelijk versterken.

De Belgische architectuurhistoricus Wouter Vanstiphout woont al ruim dertig jaar in Nederland. Hij maakt deel uit van het onderzoekscollectief Crimson Architectural Historians, wat zich onder meer bezighoudt met historisch onderzoek en de inrichting van tentoonstellingen. Daarnaast schreef hij diverse boeken over architectuur en ruimtelijke ordening.

Bron ANP

Reageer op dit artikel