nieuws

Uitslag bruggenprijsvraag Kopenhagen

Geen categorie

De winnaars van de prijsvraag voor drie nieuwe bruggen in het centrum van Kopenhagen zijn bekend. Dietmar Feichtinger Architects uit Parijs ontwerpt de ‘Butterfly Bridge’ over de Christian Haven en Trangraven en de brug over de Proviantmagasingraven. Het ontwerp van Flint & Neill uit Londen is geselecteerd voor de fiets- en voetgangersbrug over de Inderhaven.

Uitslag bruggenprijsvraag Kopenhagen

De ‘Butterfly Bridge’ verbindt wandel-en fietspaden uit drie verschillende richtingen en overbrugt twee dokken. Een hydraulisch mechanisme onder de brug bedient twee van de drie armen waardoor grote boten de brug kunnen passeren. De naam verwijst naar het feit dat de brug tijdens het openen zijn dekken uitspreidt als een vlinder.

Naast de winnaars werd aan zes Deense architecten en de Londense architecten Foster+Partners en Zaha Hadid Architects gevraagd een ontwerp in te zenden.

 Butterflybridge door Dietmar Feichtinger Architects

Reageer op dit artikel