nieuws

SOF Hotel in Krakow door J. Mayer H.

Geen categorie

Vorige week opende in de Poolse stad Krakow het nieuwe SOF Hotel Park Inn haar deuren. Verantwoordelijk voor het ontwerp is het Duitse architectenbureau J. Mayer H. architects, die voor dit project nauw samenwerkte met OVOTZ Design LAB en GD K Consulting.

SOF Hotel in Krakow door J. Mayer H.

Het SOF hotel is gesitueerd in het centrum van Krakow, nabij de grote uitvalswegen en onder de rook van het nieuw te bouwen congrescentrum. Vanuit het complex is de oude stad met onder meer de historische Joodse wijk en het Wawel kasteel te bewonderen.

Het hotel is opgebouwd uit twee nagenoeg gelijke bouwdelen die samenkomen in een hoek van negentig graden, met daarvoor een dubbelhoog ellipsvormige entree. Karakteristiek voor het complex is de horizontale belijning van de kopse kanten en de verticale belijning van de voor- en achterzijde. Zwarte en aluminium banden worden onderbroken door donkergetinte ramen.

Reageer op dit artikel