nieuws

Nominaties WoodChallenge bekend

Geen categorie

De nominaties voor de studentenhoutprijs WoodChallenge 2009 zijn bekendgemaakt. Eén van de nominaties ging naar de kruk Verend Hout van Carolien Laro van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam, die ook is genomineerd voor de Thonet Mart Stam-prijs.

Nominaties WoodChallenge bekend

Verend hout is een houten kruk met een comfortabel zitkussen van ingezaagd hout. Als uitgangspunt nam Laro het uitvouwen van een feestslinger, een plat vlak dat kan worden uitgetrokken tot een driedimensionale vorm. Door verschillende manieren van uitfrezen en inzagen zocht ze naar mogelijkheden om van de natuurlijke verende eigenschappen van hout gebruik te maken.

 www.lai2009.nl

De andere nominaties zijn:

 Natuurbelevinghostel Monnikendam van Tim van der Grinten en Linda Verhoeven

Natuurbelevinghostel Monnikendam van Tim van der Grinten en Linda Verhoeven (Avans Hogeschool Tilburg). Dit jongerenhotel is vormgegeven als een modern boomhuttenkasteel en naadloos ingepast in de uiterwaarden.

 SlimRenoveren van Sean Vos en Doris de Bruijn

SlimRenoveren van Sean Vos en Doris de Bruijn (TU Eindhoven). Deze methode om naoorlogse woningen in korte tijd te moderniseren waarbij het energiegebruik omlaag wordt gebracht, staat ook beschreven in de Architect 2009, nummer10, pagina 112. www.architect.nl/productnieuws

 Stoel in de stad van Marjolein Dekker

Stoel in de stad van Marjolein Dekker (TU Delft). Privéstoelen in de publieke ruimte van New York groeien uit tot een imponerende ontmoetingsplek.

 

De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 december.

Reageer op dit artikel