nieuws

Nominaties Nieuwe Stad Prijs Den Haag

Geen categorie

De jury van de Nieuwe Stad Prijs voor bijzondere stedelijke vernieuwingsprojecten van de gemeente Den Haag kent zeven genomineerden. Vijf grote projecten die in aanmerking komen voor een prijs van 10.000 euro en twee kleine projecten die kans maken op een prijs van 5000 euro. Inwoners van Den Haag kunnen tot 7 december hun stem uitbrengen. Tijdens de rondgang langs de genomineerde projecten vraagt de jury stadsgenoten naar hun persoonlijke mening.

Nominaties Nieuwe Stad Prijs Den Haag

De genomineerden zijn:
– De nieuwe wijk Het Vijfde Kwartier in Wateringsveld. In deze nieuwe wijk bouwden Faro en de Zwarte Hond sociale huurwoningen met een eigen uitstraling, veel groen en speelgelegenheden.

 Wateringse Veld door De Zwarte Hond Het project van De Zwarte Hond in Het Vijfde Kwartier in het Wateringseveld

Mixx Inn Van Mourik architecten
– De renovatie van Mixx Inn in Bouwlust. Dit voormalige bejaardentehuis is omgebouwd tot een woonvoorziening voor jong volwassenen die (tijdelijk) woonbegeleiding behoeven. Het interieur van het gebouw is verzorgt door Van Mourik Architecten. Illustratie Fotostudio Jacobsen, Den Haag

 Ministerie van Financieen door Meyer en Van Schooten – De renovatie van het Ministerie van Financiën aan het Korte Voorhout door Meyer Van Schooten. De jury is van mening dat dit gebouw na de renovatie toegankelijker, open en vriendelijker geworden.

Korte Voorhout
– Ingenieursbureau Den Haag heeft het Lange Voorhout zijn oorspronkelijke allure teruggegeven. Door het verwijderen van de rijbanen is er weer ruimte voor de voetganger gemaakt. De sfeer en maat van de ruimte is uniek voor Nederland. Voor Den Haag is het een belangrijke openbare ruimte.

Duinstrip door Atelier Doll – Nieuwbouwcomplex Duinstrip in Duindorp aan de Wieringsestraat en Markensestraat door Atelier Döll in samenwerking met Roelf Steenhuis architecten. In dit project is het dorpse karakter van de wijk behouden. De tuinen van de balkons grenzen aan elkaar waardoor sociaal contact mogelijk is. Bovendien wordt zeewater gebruikt om de huizen van energie te voorzien.

Publieksprijs

De bovenstaande genomineerde projecten dingen eveneens mee naar de Publieksprijs van € 5.000,-. Iedere Hagenaar kan tot en met 7 december via www.denhaag.nl/nieuwestadprijs zijn stem uit brengen.

Kleinere projecten

De herinrichting van de binnentuin aan de Otterrade (Ingenieursbureau Den Haag) en de herinrichting van het Overberg Speelplantsoen vallen in de categorie kleine projecten. Deze twee projecten dingen niet mee naar de publieksprijs.

Illustraties afkomstig van de website van de Gemeente Den Haag

Reageer op dit artikel