nieuws

Nieuwbouw Scheldekwartier in Vlissingen

Geen categorie

Het voormalige terrein van scheepswerf de Schelde wordt herontwikkeld tot een woon- en winkelwijk. Plan Bestevaêr omvat in totaal 112 woningen en appartementen en zes commerciële ruimtes. AM concepts, awg architecten, BAR, WTS, Van den Berge Laban en Paul van Beek Landschappen hebben allen hun steentje bijgedragen aan het ontwerp.

Nieuwbouw Scheldekwartier in Vlissingen

De strook woningen tussen het oude centrum van Vlissingen en het water is het eerste deel van plan Bestevaêr dat wordt aangepakt. Hier verrijst een nieuwe wijk die een relatie legt tussen het stadscentrum en het water. Woon- en winkelstraten sluiten naadloos aan op het bestaande winkelgebied. De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de oude statige panden van weleer. Het centraal in het plan gelegen Dok van Perry wordt gerestaureerd en het Van Dishoeckhuis wordt herbouwd. Al deze ingrepen moeten ervoor zorgen dat de historische sfeer weer terugkeert op deze markante plek in de stad.

Ontwikkelaar AM Zeeland presenteert deze week de woningen van fase 1aan belangstellenden en potentiële kopers. In de loop van volgend jaar wordt het plan verder ontwikkeld.

www.am.nl

Reageer op dit artikel