nieuws

Meubelontwerper Martin Visser overleden

Geen categorie

Meubelontwerper en kunstverzamelaar Martin Visser is op 24 oktober op 87-jarige leeftijd in zijn huis in het Brabantse Bergeijk overleden. Dat heeft zijn familie zaterdag bevestigd. Visser verwierf bekendheid met een slaapbank die hij in de jaren zestig ontwierp.

Meubelontwerper Martin Visser overleden

Ook legde hij een indrukwekkende kunstverzameling aan, waarvan een groot deel (vierhonderd werken) is ondergebracht bij het Kröller-Müller museum in Otterlo.

Visser begon zijn loopbaan in de jaren veertig bij de Bijenkorf, waar hij hoofd van de meubelafdeling werd. Daar organiseerde hij onder meer exposities met Cobra-kunstenaars als Karel Appel en Constant. Zelf was hij een fervent verzamelaar van Cobra-kunst.

Later was hij jarenlang hoofdontwerper van meubelonderneming ’t Spectrum in Bergeijk. De fabriek van ’t Spectrum werd gebouwd door Gerrit Rietveld, evenals het huis van Visser in de jaren vijftig.

Reageer op dit artikel