nieuws

Kantorenpark Papendorp wint Rietveldprijs

Geen categorie

Het stedebouwkundig plan voor Kantorenpark Papendorp van Wissing Stedebouw en Ruimtelijke Vormgeving en West 8 is onderscheiden met de Rietveldprijs 2009. De publieksprijs is voor het bedrijfsgebouw Simed Health Care Group door DHV architects uit Eindhoven.

Kantorenpark Papendorp wint Rietveldprijs

De AD Utrechts Nieuwsblad Publieksprijs 2009 gaat naar DHV architects uit Eindhoven voor het bedrijfsgebouw Simed Health Care Group. De tweejaarlijkse prijs is in 1990 in het leven geroepen om discussie over de kwaliteit van de gebouwde omgeving in Utrecht op gang te brengen.

Twee jaar geleden maakte het stedebouwkundig plan voor Papendorp ook al indruk op de jury, al was toen de invulling nog niet uitgewerkt. Nu is het plan uitgeroepen tot winnaar dankzij de stedebouwkundige structuur, het groene karakter met verscholen functies onder het grastapijt en de onverwachte combinaties van functies.

Andere genomineerden waren parkeergarage De Cope door JHK Architecten, Onder Professoren, een woningbouwproject van Bakers architecten, en kantoorgebouw Westraven voor Rijkswaterstaat van cepezed.

De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd project in de stad Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het project zelf, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving en bruikbaarheid van de stad. Het is voor het eerst dat de jury een stedenbouwkundig plan beloont met de prestigieuze Utrechtse architectuurprijs.

Reageer op dit artikel