nieuws

Houtprijs 2010

Geen categorie

Architecten(bureaus), organisaties en instellingen kunnen tot 1 september 2010 hun projecten, producten, innovaties, diensten of systemen indienen voor Houtprijs 2010. Deze prijs van Centrum Hout in Almere kent twee categorieën: houtarchitectuur en houtinnovatie.

Houtprijs 2010

Houtarchitectuurprijs

Deze categorie is bedoeld voor grote en kleine projecten die de eigenschappen van hout voorbeeldig en adequaat in het licht stellen. Ze worden beoordeeld op de vormgeving en de juiste toepassing en detaillering van hout. De inzendingen moeten zijn gerealiseerd in Nederland, tussen 1 maart 2008 en 1 maart 2010. De architect hoeft geen Nederlander te zijn.

Houtinnovatieprijs

De inzendingen in de categorie innovatie moeten de concurrentiepositie van hout(producten) versterken, van recente datum zijn, bijdragen aan duurzaam bouwen en in ons land in de praktijk toepassing vinden dan wel beschikbaar zijn. In aanmerking komen: nieuwe technieken of bestaande technieken op nieuwe toepassingsgebieden; productverbeteringen; niet-houten producten die de prestaties van houttoepassingen verbeteren; plannen die de milieuprestatie van hout(producten) verhogen; bijzondere bouwmethoden; maatregelen of werkwijzen die een betere kwaliteit of grotere acceptatie van houttoepassingen teweegbrengen; verder verbeterde innovaties; vernieuwingen die de kosten verlagen en dus de koop stimuleren.

www.centrum-hout.nl/houtprijs2010

Reageer op dit artikel