nieuws

Expositie Models of Concern in New York

Geen categorie

Na Amsterdam en Hong Kong is de reizende expositie Models of Concern sinds 5 oktober te zien in Manhattan, New York (VS). Deze collectie maquettes representeert het ontwerpbureau Concern en meer dan vier jaar uiteenlopend interieurontwerp.

Expositie Models of Concern in New York

Concern is in 2004 opgericht door Gilian Schrofer en zakelijk partner Cindy Bosma. Inmiddels is het bureau betrokken bij projecten als Amsterdam University College, Lostboys, Gemeente Amsterdam en de horeca van het nieuwe Stedelijk Museum in Amsterdam.

Ingeborg de Roode, conservator industriële vormgeving van het Stedelijk Museum, zegt over eerdere projecten voor het museum: “We werden steeds verleid met prachtige maquettes voor de inrichting van tentoonstellingen. Enkele daarvan zijn als onderdeel van onze geschiedenis in de museumcollectie opgenomen”.

 Het interieur van de tentoonstelling in Trespa Design Center, New York.

Interieur tentoonstellingsruimte in Trespa Design Centre, Soho, New York 

Models of Concern gaat over ruimtelijke creaties en de werking van semi-abstracte ruimtes en laat de ontwerpovertuiging van Schrofer zien. Op de expositie in het Trespa Design Centre in Soho, Manhattan zijn vijftig miniatuurversies van interieurs en maquettes te zien.

 

 Maquette ontwerp Centraal Museum door Concern

Maquette ontwerp garderobe- en ontvangstruimte Centraal Museum in Utrecht.  

Foto’s maquettes Peter Gerhard

Reageer op dit artikel