nieuws

Expansie OMA in Hong Kong

Geen categorie

Office for Metropolitan Architecture (OMA) opent deze week een nieuw kantoor in Hong Kong. Het is het vierde kantoor van OMA, naast de reeds bestaande vestigingen in Rotterdam, New York and Beijing.

Expansie OMA in Hong Kong

Op het kantoor werken ongeveer 25 personen. De leiding is in handen van David Gianotten. Hij is sinds 2008 werkzaam bij OMA en betrokken bij het ontwerp voor de Shenzhen Stock Exchange, het Taipei Performing Arts Centre, een masterplan voor Hanoi en de prijsvraag voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Gianotten zal nauw samenwerken met OMA-partners Rem Koolhaas and Ole Scheeren bij de opdrachten van het nieuwe kantoor. OMA’s kantoor in Beijing, geleid door Ole Scheeren, blijft het regionale hoofdkantoor.

OMA Hong Kong moet een platform worden voor onderzoek en ontwerp in de regio. Het kantoor werkt aan de tweede fase voor het West Kowloon Cultural District, een conceptmasterplan voor Hong Kong’s ambitie om een regionale culturele hub te worden. Daarnaast is het kantoor in Hong Kong belast met de uitwerking van het winnende ontwerp voor het Taipei Performing Arts Centre – een nieuw theatercomplex in het hart van Taipei – en de voltooiing van de Shenzhen Stock Exchange – het 200.000m2 grote hoofdkantoor voor China’s aandelenbeurs voor innovatieve bedrijven.

Reageer op dit artikel