nieuws

Dynamisch baksteen

Geen categorie

Onlangs is het nieuwe kantoor van Financieel Advies Centrum Rabobank Vallei en Rijn in Ede in gebruik genomen. Theo Verburg Architecten ontwierp een eigenzinnig gebouw waarbij routing, ruimte en licht een belangrijke rol hebben gespeeld.

Financieel Advies Centrum Rabobank

Het gebouw heeft een centrale ligging in een gebied van industriële gebouwen, kantoren en woningen. Ondanks deze ligging heeft het gebouw genoeg afstand van de omliggende gebouwen wat resulteert in een uitzicht van binnenuit. 

Financieel Advies Centrum Rabobank

Een van vier naar vijf lagen oplopende bakstenen massa omhult een transparante kern. Aangebrachte uitsneden zorgen voor daglicht in het gebouw. Een grote snede op de begane grond markeert de entree. Ook in de lengterichting is een snede aangebracht die in combinatie met een lange looplijn van achter elkaar gesitueerde trappen een zicht geeft op het interieur. Het interieur is ontworpen in nauwe samenwerking met OTH uit Amsterdam.

www.theoverburg.nl

Financieel Advies Centrum Rabobank

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels