nieuws

Duurzame wijk Velmolen Oost te Uden

Geen categorie

De Udense projectontwikkelaar Nieuwenhuizen Daandels, met als adviseurs Search Ingenieursbureau, Leenders Architecten en IN Bouwkunde en Vormgeving, gaat in 2010 zeventig huur- en koopwoningen bouwen in de duurzame woonwijk Velmolen Oost te Uden.

Duurzame wijk Velmolen Oost te Uden

Warmte-/koudeopslag in de bodem zorgt voor verwarming en koeling; gasaansluitingen zijn overbodig. De helling van de zuidwaarts gerichte daken is ideaal voor zonnepanelen. Daglicht heeft vrij spel in de woningen vanwege de grote ramen en dat bespaart elektriciteit. De woningen krijgen trekbellen in plaats van elektrische deurbellen, wat de wijk 3500 kilowatt aan stroom bespaart. Dat is evenveel stroom als één huishouden op jaarbasis verbruikt. Alle leden van het projectteam komen uit Uden of de directe omgeving. Dat bespaart heel wat liters benzine en onnodige CO2-uitstoot.

Reageer op dit artikel