nieuws

Drijvend paviljoen in Rotterdam

Geen categorie

De Rotterdamse Rijnhaven wordt binnenkort opgesierd met een drijvend paviljoen dat wordt ingezet als expositie- en ontvangstruimte. Dura Vermeer hoopt in deze maand te starten met de realisatie van het complex dat is ontworpen door Deltasync/PublicDomain Architecten.

Drijvend paviljoen in Rotterdam

Het drijvende paviljoen heeft tot doel de ambities van Rotterdam op het gebied van klimaat-, delta- en watertechnologie te tonen aan het publiek, zoals het bouwen van drijvende stadswijken. Het is opgebouwd uit drie geschakelde bollen, waarvan de grootste 12 meter hoog is met een diameter van 24 meter. Het totaal vloeroppervlak is 46 bij 24 meter. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met zonne-energie en oppervlaktewater en zal voor een groot deel in haar eigen behoefte voorzien.

Het drijvende paviljoen stijgt automatisch mee met de waterspiegel en is het eerste resultaat van ‘Rotterdam Climate Proof’ (onderdeel van Rotterdam Climate Initiative), een project dat klimaatbestendig bouwen in buitendijkse gebieden promoot.

Aan het paviljoen werken verschillende bedrijven van Dura Vermeer samen, te weten: Dura Vermeer Bouw Rotterdam, Dura Vermeer Business Development, Prinsen Waterbouw en ingenieurs- en adviesbureau Advin. Flexbase, een samenwerking tussen Dura Vermeer en Unidek. Ook bij de bouw van het drijfsysteem zijn meerdere partijen betrokken, zoals de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College. Als alles volgens plan verloopt wordt het paviljoen in basis opgeleverd in het voorjaar van 2010.

 http://www.duravermeer.nl/nieuws

Reageer op dit artikel