nieuws

De Wending in de Chassébuurt gestart

Geen categorie

Nieuwbouwproject De Wending, ontworpen door Inbo Architecten uit Amsterdam, is deze maand van start gegaan. De Chassébuurt in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes wordt verrijkt met 78 koop- en 44 sociale huurwoningen. Hoewel nog niet de gewenste zeventig procent van de koopwoningen is verkocht, zag Ymere genoeg potentie om het sein startbouw te geven.

De Wending in de Chassébuurt gestart

De woningen van De Wending zijn gesitueerd aan het water van de Admiralengracht en aan een nieuw plein aan de kant van de Witte de Withstraat. Onder de 78 koop- en 44 sociale huurwoningen bevinden zich twee penthouses, en meerdere maisonnettes en appartementen. Tako Postma en Wilco van Oosten van Inbo Architecten hebben zich bij het ontwerp laten inspireren door de Amsterdamse School, de bouwstijl die veel voorkomt in de omliggende woonblokken, maar zij hebben hier wel een eigentijdse draai aangegeven.

De bouw van De Wending is een volgende stap in de stedelijke vernieuwing van stadsdeel De Baarsjes, waarin veel wordt geïnvesteerd in woningen, voorzieningen en de leefbaarheid van de buurt.

Reageer op dit artikel