nieuws

Centrumplan in Hoogvliet gaat van start

Geen categorie

Het stadshart van Hoogvliet, Rotterdam wordt uitgebreid met het centrumplan De Buiten Ban. De ondertekening van het contract tussen vastgoedontwikkelaar Leyten en Stichting Ouderhuisvesting Rotterdam (SOR) maakt het mogelijk dat de bouw nog dit jaar van start kan gaan. Molenaar & Van Winden architecten uit Delft is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit project, waarin naast woningen ook ruimte is voor horeca, winkels, een cultuurhuis en een ondergrondse parkeergarage.

Centrumplan in Hoogvliet gaat van start

Centrumplan de Buiten Ban is een toevoeging aan het bestaande stadshart De Binnen Ban. Het project is opgebouwd uit twee appartementencomplexen. Op de begane grond worden circa vierduizend vierkante meter winkelruimtes en horeca ondergebracht met daarboven huurwoningen voor 55-plussers. Complex De Lage Ban biedt onderdak aan 63 appartementen en een binnentuin, verdeeld over drie bouwlagen. De Hoge Ban telt acht woonverdiepingen met in totaal 48 appartementen.

In het cultuurhuis worden voorstellingen van uiteenlopende aard georganiseerd. Bovendien maken een theatercafé en een bibliotheek deel uit van dit multifunctionele centrum. Een openbare parkeergarage met 265 plaatsen maakt het project De Buiten Ban compleet.

Na de oplevering, die is gepland in 2012, neemt SOR de woningen, winkels en de 29 parkeerplaatsen die bij de woningen horen in haar beheer. De parkeergarage wordt afgenomen door de Gemeente Rotterdam.

Reageer op dit artikel