nieuws

3D capacity wint Quest3D Awards 2009

Geen categorie

Vorige week heeft het Nederlandse visualisatiebureau 3D capacity de eerste prijs in ontvangst mogen nemen bij de Quest3D Awards 2009. Deze jaarlijks gehouden internationale wedstrijd heeft als doel de beste met Quest3D gemaakte projecten te onderscheiden.

3D capacity wint Quest3D Awards 2009

De winnende inzending betreft een Virtuele Maquette van het badcomplex ‘Therme Vals’ in Graubünden, Zwitserland, ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor. Het gebouw kenmerkt zich door een serie vrij gepositioneerde massief ogende badvertrekken met illustere namen als ijssteen, vuursteen en grot. Hiertussen ontstaat een meanderende open ruimte met een spectaculaire lichtinval.

Met de Virtuele Maquette is het, zoals in geavanceerde computerspellen, mogelijk op interactieve wijze vrij te navigeren door een virtueel gebouwde omgeving. Dit in tegenstelling tot de traditionele artist impression, animatiefilm of 360 graden panorama.

screenshot 3d-capacity

Speerpunten in deze winnende 3D applicatie betreffen een nieuwe gebruiksvriendelijke interface en een nieuw daglichtsysteem. Door de mogelijkheid de zon te draaien ontstaat een spel van schaduw en licht. Uniek aan dit nieuwe systeem is dat ook het indirecte licht mee verandert, waardoor de grijsblauwe stenen gehuld worden in de kleurrijke tonen van lucht en omgeving.

Een video van het interactieve 3D model is te zien op de website van 3D capacity.

Reageer op dit artikel