nieuws

Project – Fentress Architects moderniseert vliegveld

Geen categorie

Fentress Architects mag de nieuwe topfaciliteiten bij Los Angeles International Airport ontwerpen.

Project – Fentress Architects moderniseert vliegveld

Het ontwerpconcept is geïnspireerd op de Stille Oceaan. Het poogt de ‘sense of place’ van de stad vast te leggen door de daken in elkaar te laten overvloeien alsof het golven zijn die breken op de kust. De architectuur integreert de luchthaven in een verbindend thema dat de gewelfde structuur, gebouwd tijdens de Jet Age van de luchthaven in 1961, eer aandoet. 

In het concept wordt rekening gehouden met milieu, met hedendaagse reizigers, maar ook met de behoeften van toekomstige generaties. Het streven van de luchthaven naar grotere duurzaamheid bestaat onder andere uit de aanvraag voor de hoogste classificatie van LEED-certificering van de Amerikaanse Green Building Council. 

www.fentressarchitects.com  

Reageer op dit artikel