nieuws

Oplevering – Rust en ontmoeting

Geen categorie

Op de begraafplaats Heidehof in Apeldoorn heeft architect Moriko Kira uit Amsterdam in opdracht van de Gemeente Apeldoorn een paviljoen gebouwd. Hier kunnen bezoekers rust nemen en elkaar ontmoeten.

Oplevering – Rust en ontmoeting

Het gebouwtje bestaat uit een dubbele koepel die met een staal- en houtconstructie is opgebouwd. Het plafond is gemaakt met gebogen eikenfineer en de grindvloer heeft de kleur van het zand in de omgeving. 

 

Vanuit het paviljoen zijn er verschillende zichten naar het landschap van de begraafplaats. Deze variatie ontstaat door de continue hoogteverschillen van de ruimtes en door de dakranden en de gebogen wand in de zaal die het doorzicht van binnen naar buiten begeleiden. 

 

www.morikokira.nl

Reageer op dit artikel