nieuws

Oplevering – Felle kleuren markeren flexibiliteit

Geen categorie

Architectenbureau planwerkeins won twee jaar geleden de prijsvraag voor het herbestemmen van een oud utiliteitsgebouw tot 18 loftwoningen in HH-Winterhude, Duitsland. Onlangs is het vijf verdiepingen hoge gebouw opgeleverd.

forsmanstrasse.jpg   

In het nieuwe ontwerp is de oude industriële functie nog steeds zichtbaar. Dankzij de zeer flexibele en tijdsbestendige plattegrond ontstaat er een spanningsveld, enerzijds reageert het op de strenge gevel en anderzijds wordt het karakter van voormalig utiliteitsgebouw behouden. De lofts hebben immers een zeer open plattegrond. 

forsmanstrasse-4.jpg      

In de vrije ruimtes van de woningen zijn boxen geplaatst, waarin zich de natte ruimtes als de keuken, het toilet en de badkamer bevinden. De boxen zijn gemarkeerd door felle kleuren. Ze kunnen overal worden neergezet, waardoor de woning naar de wens van de bewoner kan worden ingericht. 

forsmanstrasse-3.jpg        Forsmanstrasse-5.jpg

www.planwerkeins.de

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels