nieuws

Naar Keulen voor nieuw design

Geen categorie

Duurzaamheid, eco-design, innovatie en nostalgie staan centraal op de komende editie van de Internationale Möbel Messe in Keulen, die op 19 januari van start gaat.

Naar Keulen voor nieuw design

Trends en innovaties spelen op de jaarlijkse interieurvakbeurs een belangrijke rol. Dit wordt gestimuleerd door de organisatie door ieder jaar een ‘trend book’ uit te geven, dat wordt samengesteld door een ‘trend board’. Vorig jaar stak deze raad, bestaande uit de ontwerpers Arik Lévy, Stephen Burks, Eero Koivisto, Giulio Rodolfo en designjournalist Marcus Fairs, de koppen bij elkaar om de trends op interieurgebied van 2009 te voorspellen. De resultaten zijn niet alleen in de publicatie Interior Trends te lezen, maar ook tijdens de beurs te bewonderen op de middenboulevard. De trends zijn Extra Much (complexe en ludieke vormen in technische materialen met een industriële uitstraling), Near and Far (fragiele esthetiek met de natuur als inspiratiebron), Tepee Culture (ontwerpen met een ecologisch bewustzijn voor de nieuwe nomadische mens) en Re-Run Time (authentieke ontwerpen met klassieke vormen die zijn aangepast aan de moderne tijd). 

Een belangrijk thema op de beurs is architectuur, met de Architecture Code Cologne, een programma waarin architecten en opdrachtgevers lezingen geven over actuele ontwikkelingen. Speciaal aanmelden is hiervoor nodig. Ook geeft de KölnMesse een Contract Business Guide uit en organiseert ze speciale architectuurtochten door de stad, waarmee Keulen meer architecten wil trekken. 

Net als vorig jaar is in hal 11 weer de plek voor de ‘Art of Kitchen’-presentatie, waar designgerichte keukenproducenten hun noviteiten gezamenlijk en op bijzondere wijze voorstellen. De duurzaam vormgegeven lounge van Stephen Burks, bestaande uit kleine meubelen van gerecycled papier, vervaardigd door ambachtslieden in geselecteerde regio’s in Zuid-Afrika, is ook in hal 11 te vinden. 

De imm in Keulen duurt tot en met 25 januari. 

www.imm-cologne.de

Reageer op dit artikel