nieuws

Kees Kaan wint prijsvraag Barcelona

Geen categorie

Kees Kaan van Claus en Kaan Architecten gaat samen met stedebouwkundige Jaume Carné een nieuw stadsdeel ontwerpen in de gemeente Prat bij Barcelona. Dit is de uitkomst van een internationale prijsvraag.

Kees Kaan wint prijsvraag Barcelona

Het nieuwe stadsdeel komt bij de rivier de Llobregat langs de autowegen en spoorlijnen tussen het centrum van Barcelona en het vliegveld. Behalve kantoren komen in het gebied met de naam Central Plat ook bedrijven en voorzieningen ook vijfduizend woningen. 

Kaan is bekend door het gebouw van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bij het Prins Clausplein in Den Haag, waarmee hij in 2005 de Lensvelt de Architect interieurprijs 2005 won (zie de Architect interieur 18, november 2005). Momenteel werkt hij in Spanje aan het ontwerp voor de Faculteit Farmacie van de Universiteit van Granada. 

Eerder verschenen:
Claus en Kaan Architecten winnaar met Nederlands Forensisch Instituut – Juryrapport Lensvelt de Architect Interieurprijs 2005.
Creatieve werkomgeving – Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag door Claus en Kaan Architecten.

Reageer op dit artikel