nieuws

Interieur – Leer voor op de vloer

Geen categorie

Dat de eigenschappen van leer het materiaal niet alleen geschikt maken voor (be)kleding, maar ook voor gebruik in het interieur, is niet zo bekend. Vreemd, vindt fabrikant Tretford, want leer is prettig om aan te raken, stabiel en tegelijkertijd elastisch, het heeft een lange levensduur, is sterk belastbaar en gemakkelijk in onderhoud. Daarbij geeft leer een gevoel van luxe en ‘savoir vivre’.

Interieur – Leer voor op de vloer

Tretford heeft daarom de Veledo-vloerdelen ontwikkeld, die de goede eigenschappen van leer op de vloer benutten. Veledo is vervaardigd van leer, natuurlatex, kurk en HDF-panelen als drager. De oppervlakte bestaat uit leervezelstof, dat van leer, natuurlatex, natuurlijke vetten en looistoffen wordt gemaakt. Leervezelstof wordt uit de productieresten van leren spullen gewonnen en helpt daarmee natuurlijke bronnen te sparen.

Leervezelstof wordt aan een HDF-paneel verbonden, dat vervolgens aan de onderkant van kurk wordt voorzien. De panelen worden uitgerust met het ‘toploc-systeem’, waardoor Veledo zonder lijm is te leggen.

De speciale oppervlaktebehandeling op basis van natuurlijke oliën en wax maakt deze vloer sterk, slijtvast, robuust en eenvoudig in onderhoud. Veledo is toe te passen voor de inrichting van winkels, hotels en kantoren, maar ook voor woningen. De collectie bestaat uit drie verschillende motieven: croco, torro en buffalo, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren,   van vanille naar warme bruintinten tot elegant zwart. 

Elk deel is ca. 90 cm lang en 30 cm breed met een totale dikte van ca. 11 mm. De verpakkingseenheid is 1,67 m2, aldus 6 delen per pakket.

www.tretford.nl 

Reageer op dit artikel