nieuws

Architectendagen 2009

Geen categorie

Hoe geef je met licht ruimte vorm? Hoe ontwerp je gebouwen die het stedelijke leven op een plezierige en ontspannen wijze een plek geven? Hoe maak je keuzes voor een materiaal en hoe breng je daarmee je ontwerp verder?

Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de Architectendagen, georganiseerd door het tijdschrift de Architect in samenwerking met NBD, MagMa en de BouwBeurs op 10, 11 en 12 februari. 

Architecten vertellen over hun praktijkervaringen met uiteenlopende materialen en de manier waarop deze in het ontwerp van hun gebouwen een rol spelen.
Laat u inspireren door de manier waarop toparchitecten gebouwen en ruimtes materialiseren en hun positie in het bouwproces veilig stellen.
De Architectendagen zijn bedoeld voor architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, constructeurs en andere betrokkenen in het ontwerpproces.

Licht & Architectuur – 10 februari 2009
Licht wordt in de huidige architectuur opgevat als materiaal dat de ruimte vorm geeft. De architectonische ruimte wordt, evenals door andere begrenzingen, beïnvloed door licht. Het gaat daarbij om de inval van daglicht, maar ook om de reflectie en de verdeling ervan. Verschillende architecten belichten tijdens deze dag de manier waarop zij licht inzetten in het ruimtelijke ontwerp van een gebouw.
Meer informatie & programma

Genereuze gebouwen – 11 februari 2009
Generositeit is door een Franse denktank onlangs geïdentificeerd als het belangrijkste antwoord op de generieke stad. Dit roept de vraag op, wat architectuur de stad kan bieden, los van luxe en overdaad. Behoort een architectuur die rijk is aan betekenis en ervaring, interieur en stedelijke ruimte, tot de mogelijkheden? Welke rol spelen constructief en installatie ontwerp hierbij?
Meer informatie & programma

Innovatief materiaalgebruik – donderdag 12 februari
Welke mogelijkheden en moeilijkheden hebben architecten als het gaat om het materialiseren van hun ontwerp? Hoe maak je de keuze voor een bepaald materiaal en hoe ontwikkel je een product op maat? Inspirerende sprekers geven hun visie op innovatief materiaalgebruik en lichten deze toe met aansprekende voorbeelden uit hun praktijk. 
Meer informatie & programma
 

Hier kunt u zich gratis aanmelden voor de Architectendagen 2009

Reageer op dit artikel