nieuws

Winnaar Van der Leeuwprijs 2009

Geen categorie

Architektenburo Kühne en Co wint de eerste editie van de Rotterdamse Van der Leeuwprijs. Joost Kühne kreeg gisteren deze prijs voor particulier initiatief en persoonlijke betrokkenheid bij de stad Rotterdam.

 leeuwprijs 2009

Kühne ontwierp en ontwikkelde zijn eigen woning en bedrijfsruimte aan de Boomgaardsstraat, tussen Westblaak en Witte de Withstraat. Vanuit een klein bouwkavel kocht hij luchtrechten om het naastgelegen parkeerterrein te overbouwen. Volgens initiatiefnemer van de prijs het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) maakt hij “in een keer een straat af tussen twee vitale aders van de stad. Zijn gebouw is een slimme investering, maar voegt ook waarde en betekenis toe aan zijn omgeving.”

Naast Kühne Co waren ook Singeldingen en Vertrekhal Oranjelijn genomineerd voor prijs.

De Van der Leeuwprijs wordt vanaf 2009 jaarlijks uitgereikt door de Van der Leeuwkring, die bestaat uit Rotterdamse ondernemers in de stedelijke ontwikkeling. Vanuit het private opdrachtgeverschap en persoonlijke betrokkenheid bij Rotterdam willen zij bijdragen aan een vitale Rotterdamse publieke ruimte.

Reageer op dit artikel