nieuws

San Francisco in Almere

Geen categorie

Mecanoo architecten gaat haar stedebouwkundig plan voor het centrumgebied van Almere Poort, het Olympiakwartier en Olympia Office Park in Almere uitvoeren.

San Francisco in Almere

Het stedebouwkundig plan voorziet in een hoogstedelijk gebied waarin gewoond, gewerkt en gewinkeld kan worden.   Langs een brede wandelboulevard liggen het winkelcentrum en het treinstation. Lange open lanen zorgen ervoor dat de kust gemakkelijk is te bereiken. De lanen krijgen bouwblokken van 5 á 7 lagen hoog met hoogteaccenten tot 90 meter. Het architectenbureau wil voor het nieuwe centrumgebied een ‘San Franciscogevoel’ creëren. Een wijk met een optimistische uitstraling door de toepassing van lichte kleuren, een ruimtelijke opzet en woningen met Bay Windows, geïnspireerd op de erkers in de kustwijken van San Francisco.

Almere groeit de komende jaren van 190.000 naar 350.000 inwoners. De wijk anticipeert hierop door de stedelijke blokken te fragmenteren, waardoor de blokken zich afzonderlijk kunnen ontwikkelen. 

www.mecanoo.nl

Reageer op dit artikel