nieuws

Raad van toezicht Servatius stapt op

Geen categorie

De voltallige raad van toezicht van woningstichting Servatius in Maastricht stapt op. De raad wil de stichting zo ruimte geven voor een nieuwe toekomst.

Aanleiding is de nieuwe Campus van Maastricht, een ontwerp van Santiago Calatrava, waarvan de bouw al een jaar stilligt door geldgebrek. De bouw kostte 35 miljoen meer dan geraamd en komt nu uit op een 202 miljoen euro. Op 1 november beslist de woningstichting of de bouw doorgaat of stopt. Volgens burgemeester Gerd Leers van Maastricht kan Servatius bij stopzetten van het project schadeclaims verwachten van rond de 60 miljoen euro.

Servatius hoopt op een financiele oplossing vanuit de gemeente. Deze gaf afgelopen vrijdag echter te kennen daarvoor geen geld te hebben. 

Vicevoorzitter Harry Fekkers van de terugtredende raad: “Servatius verkeert in een lastige positie. De corporatie slankt   stevig af en dat heeft gevolgen voor de 120 personeelsleden. Alles wordt nu gestroomlijnd en gehuisvest in een nieuwe vestiging. Ook gaat Servatius een groot aantal woningen verkopen in wijken die geherstructureerd worden.” Servatius   heeft nu 13.000 woningen. Over tien jaar moeten dit er 2000 minder zijn. 

Reageer op dit artikel