nieuws

Nieuwe tribune voor Telstar

Geen categorie

Sinds afgelopen maand kan het voetbalminnend publiek vanaf de nieuwe hoofdtribune genieten van de prestaties van Telstar. Blikvanger is de overkapping van lichtdoorlatend doek. Met de inzet van natuurlijke materialen zoekt ontwerper Zwarts & Jansma Architecten aansluiting met de groene omgeving.

Telstar.jpg

De twee bouwlagen tellende tribune loopt langs de oostelijke zijde van het sportveld. In het midden van de gevel, die is opgebouwd uit antracietkleurige bakstenen, ligt de glazen hoofdingang. Vanuit de open hal en een opgang rondom de vide ontsluiten zich de diverse ruimtes. 

Telstar-1.jpg

De nieuwe hoofdtribune is in eerste instantie bedoeld voor het businesspubliek van Telstar. Op de begane grond bevinden zich voorzieningen voor de spelers, zoals kleedruimtes, behandelkamers en het spelershome. De verdieping daarboven is gereserveerd voor het businesspubliek. Over de gehele hoogte zijn doorlopende raampartijen aangebracht. Deze zorgen voor ongehinderd uitzicht op het voetbalveld.

Het oude landgoed waarop het Tata Steel Stadion zich bevindt was voor Zwarts & Jansma reden om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Dit is met name op de tribune zelf te zien. De overkapping is opgebouwd uit doorlopende houten spanten die een dak dragen van lichtdoorlatend doek. Niet alleen de zitplaatsen profiteren van de ruimte lichtinval, ook in de businesslounges blijft het daardoor licht en luchtig.

www.zja.nl/telstar

Telstar -2.jpg
Foto’s H.T.J. Bakker

Reageer op dit artikel