nieuws

Jong design uit Eindhoven

Geen categorie

Bij het Noord-Brabants Museum in Den Bosch is nieuw en jong Nederlands ontwerptalent te zien. Tot en met 1 november is de expositie Dutch Invertuals te zien, een groep van professionele ontwerpers, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven.

Jong design uit Eindhoven

In de expositie wordt materiaal getoond dat uit zijn context is gehaald en een nieuwe toepassing heeft gekregen. Zo wordt karton gebruikt als vloerkleed, sappen uit groentes worden getransformeerd tot inkten en koffers worden reizende kasten, of andersom. In de tentoonstelling ontstaat door de kleurstelling een wisselwerking tussen de objecten en de ruimte. 

De ontwerpers, werkend vanuit zeer diverse achtergronden, komen tot een samensmelting van product-, mode-, grafisch-, materiaal- en food design. Met deze presentatie zoeken zij de grenzen van het vakgebied op en geven het publiek een andere kijk op het begrip ‘design’. 

Zij presenteerden hun werk al eerder dit jaar op de Salone del Mobile, de meubelbeurs in Milaan. 

De Dutch Invertuals zijn: Daphna Isaacs & Laurens Manders, Edhv, House of Origin, Lead, Lotty Lindeman, Pepe Heykoop, Raw Color en Wendy Plomp.  

www.dutchinvertuals.nl 

Reageer op dit artikel