nieuws

Architectenbureau Van Sambeek en Van Veen failliet

Geen categorie

Hoe snel het kan verkeren in de architectuur, wordt duidelijk uit het faillissement dat deze week is uitgesproken over architectenbureau Sambeek en Van Veen. De architect stapte met het faillissement zelf naar de rechter om problemen met opdrachtgevers te voorkomen. Omdat opdrachtgevers hun projecten steeds verder uitstelden, had het bureau steeds minder werk, terwijl het begin dit jaar nog een bomvolle portefeuille had. Ontslag na ontslag volgde. Een faillissement was niet meer te voorkomen.

 Van Sambeek is echter overtuigd van een doorstart. De curator heeft al aangegeven hieraan mee te willen werken. Het bureau zal in afgeslankte vorm en onder een andere naam verder gaan. Zoals voorgeschreven is bij faillissementen, is voor de medewerkers ontslag aangevraagd. Daarbij wordt het kantoor aan de Weesperstraat verlaten. 

Het nieuwe bureau zal aan de slag gaan met een beperkt aantal projecten in de verwachting dat de markt geleidelijk weer aantrekt. 

Reageer op dit artikel