nieuws

Vluchtig zomerhotel

Geen categorie

DUS Architecten ontwierp als pleidooi voor spontaan en informeel gebruik van de stad het tijdelijke zomerhotel Geçekondu, wat ‘gebouwd in een nacht’ betekent in het Turks. Het bureau verwijst naar de Geçekondu’s in steden als Istanbul, waar 70 procent van de stad op informele wijze is gebouwd.

Vluchtig zomerhotel

Gedurende de hele maand is iedereen uitgenodigd om gratis te verblijven in het hotel, dat bij het Amsterdamse Oosterdok staat, op de pier waar ook Arcam is gevestigd. In ruil moeten de slapers een bijdrage leveren aan het Geçekondu-gastenboek en zo meedenken over nomadisch leven, bottum up vs top down en het potentieel van plekken in Amsterdam.   Wie in het hotel wil verblijven moet wel snel zijn. Er zijn nog enkele dagen/nachten beschikbaar. 

Deze vrijdag wordt het hotel om 17.00 uur feestelijk geopend ook wordt dan het online gastenboek www.dusarchtect.com/gecekondu gelanceerd.

Reageer op dit artikel