nieuws

Twee prijzen voor Architectenbureau Marlies Rohmer

Geen categorie

Architectenbureau Marlies Rohmer heeft onlangs twee prijzen gewonnen. Voor de Brede School De Matrix in Hardenberg kreeg het bureau de Building Business Golden Green Award in de categorie ‘Duurzame commercieel vastgoed(her)ontwikkeling’. Voor de herontwikkeling van het Dobbelmanterrein in Nijmegen kreeg het de ‘Architectuurprijs Nijmegen’.

     

Het project Herontwikkeling Dobbelmanterrein bestond uit het maken van het Masterplan Dobbelmanterrein en het ontwerp van drie woonfabrieken en een woonzorgcomplex. 

     

Uit het juryrapport: “Het stedebouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan doen geen poging om met de omgeving te assimileren, maar zijn wel nadrukkelijk vanuit de historische context ontworpen. Het nieuwe ‘Dobbelmanblok’ is een compositie van verschillende volumes met een verschillende schaal en programma, zoals bij het voormalige fabrieksterrein. Maar nu gaat het om een woonfabriek. 

     

“Het plan is in samenspraak met de buurt tot stand gekomen door middel van een interactief planproces. Stedebouw en architectuur gaan hand in hand in een poging om het oude industriële karakter tot een nieuw en ander leven te brengen. Dat nieuwe karakter en leven verwijst naar het industriële leven, maar imiteert het zeker niet. Het geheel straalt de sfeer en emotie uit die bij deze historische plek past. Er is nieuwe schoonheid tot stand gekomen die refereert aan het industriële verleden, maar er niet nostalgisch mee om wil gaan.

“De industriële gedachte is niet alleen in het stedebouwkundig plan, maar ook in de architectuur terug te vinden. Dit geldt voor de vorm van de blokken, maar ook voor het materiaal- en het kleurgebruik.”

www.rohmer.nl

Reageer op dit artikel