nieuws

Snelle actiei n Ulft

Geen categorie

In de Biezenakker in Ulft worden door de gemeente Oude IJsselstreek en wooncorporatie Wonion vijftig energieneutrale woningen versneld gebouwd. Daarvan zijn 35 sociale huurwoningen.

Dankzij versnelde procedures bij de gemeente Oude IJsselstreek en door een innovatieve manier van aanbesteden door wooncorporatie Wonion, wordt al in 2010 gestart met de bouw van de woningen. Bij deze aanbesteding hebben constructeurs, installateurs, architecten en leveranciers verschillende consortia gevormd. Die consortia presenteerden eind juli aan de gemeente, aan de wooncorporatie én aan elkaar hun plannen en budgetten. In elkaars bijzijn zijn de voorstellen besproken en is het winnende consortium gekozen. Het is de tweede keer dat woningcorporatie Wonion met deze manier van aanbesteden hanteert. Eerder dit jaar ging het om de bouw van 28 appartementen op het plan Hutten Zuid in Ulft, waarvoor het ontwerp al klaar lag. De gemeente Oude IJsselstreek heeft laten weten in de toekomst de ‘eigen projecten’ ook op deze manier te willen aanbesteden.

Versnellingstafels
Het idee achter de versnelde aanleg van de energieneutrale woningen komt voort uit de zogeheten ‘versnellingstafels’, waarbij politici, ambtenaren en wooncorporaties bij elkaar aan tafel zitten om de gevolgen van de kredietcrisis zoveel mogelijk te beperken. De gemeente Oude IJsselstreek ondertekende eerder samen met zeven andere gemeenten in de Achterhoek ook de invoeringsovereenkomst

Bron: Bouwend Nederland

Reageer op dit artikel