nieuws

Interieur – Oosters behang van bamboe

Geen categorie

Farrow and Ball liet zich inspireren door het Verre Oosten en brengt dat tot uitdrukking in haar nieuwste behangcollectie The Bamboo Papers.

Interieur – Oosters behang van bamboe

De serie is voorzien van een exotisch patroon, gebaseerd op een iconische negentiende-eeuwse Japanse print van bamboetakken. Dit zogenaamde bamboedesign wordt binnen de Aziatische cultuur als een symbool van geluk beschouwd. De vormen van bladeren van de bamboestruik worden afgewisseld met rechte stokken. Dit patroon is verkrijgbaar in dertig kleurencombinaties in twee patroonafmetingen.

De collectie is verkrijgbaar in de traditionele Farrow & Ball kleuren. Deze bestaan uit een ruime keuze aan kleurencombinaties: neutrale grijs- en geeltinten, aardkleurige groene, bruine en grijze nuances, koele blauwe kleuren en glanzende metallics. Er is een kleine selectie aan opvallende, grafische combinaties waarbij zwart op een helderwitte, intense rode of donkerblauwe achtergrond wordt gebruikt. 

Het behang wordt vervaardigd met gebruik van de echte Farrow & Ball zero* VOC (Volatile Organic Compounds) verf. ‘The Bamboo Papers’ zijn vanaf september 2009 verkrijgbaar. Rolafmeting 10 meter bij 53 cm. Patroonherhaling 40.3cm/16˝ (groot) and 20.2cm/8˝ (klein). Alle Farrow & Ball behang is afwasbaar en vlekbestendig.

www.farrow-ball.com

Reageer op dit artikel