nieuws

Interieur – Buitenbank van Gerrit Rietveld in productie

Geen categorie

Gerrit Rietveld ontwierp in 1959 een buitenbank voor een tuinontwerp van Mien Ruys. Dat ontwerp is gevonden in de archieven van het NAi en voor het eerst in productie genomen door het bedrijf Velopa, in samenwerking met Rietveld by Rietveld.

Rietveldbank-2.jpg

Rietveld by Rietveld zijn twee nazaten van de beroemde Utrechtse architect die het erfgoed van hun (over-)grootvader weer toegankelijk willen maken. De buitenbank met armleuningen is ontworpen in opdracht van het personeel van de Calvé-fabriek, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de fabriek in Delft, maar is nooit in productie genomen. 

Rietveldbank-1.jpg    

De bank bestaat uit elementaire delen met een roestvast stalen gepolijst frame en een hardhouten zitgedeelte. De bank is uitgevoerd in een twee- en in een drie meter lange versie en bestaat ook in een model met blokvormige armleuningen. 

www.velopa.com
www.rietveldbyrietveld.nl 

Rietveldbank-4.jpg    Rietveldbank-3.jpg

Reageer op dit artikel