nieuws

Oplevering – Rafael Vinoly’s eerste gebouw in Groot-Brittannië

Geen categorie

Rafael Vinoly Architecs heeft zijn eerste gebouw in Groot-Brittannië opgeleverd. Het betreft een theater en cultureel centrum in Leicester dat de functies vervangt van de bestaande Haymarket Theatre en het Phoenix Art Centre. Het bureau heeft een innovatief en democratisch gebouw willen maken dat de geschiedenis van de stad respecteert door te helpen met het herdefiniëren van haar toekomst.

Het concept van het ontwerp draait om de typische theaterconfiguratie ‘binnen buiten’. Dit bewerkstelligt het bureau door onder andere de constructie en de techniek te laten zien.

Het proces dat achter de schermen plaatsvindt wordt geïntegreerd met het stedelijk leven door het in te sluiten en toegankelijk te maken. Het publiek en voorbijgangers worden zo betrokken bij het proces van theater maken. 

www.vinoly.com

Reageer op dit artikel