nieuws

Oplevering – West ontmoet oost

Geen categorie

Global Architects heeft onlangs Villa Nijverdal opgeleverd. De jonge architecten Aday Citgez en Arthur Nuss begonnen in 2005 aan het ontwerp, toen ze nog studeerden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Villa Nijverdal opening.jpg

Het ontwerp is gebaseerd op het idee om de Oosterse- en Westerse sociaal-culturele achtergrond van de opdrachtgever te laten samensmelten. Zo bestaat de woning uit twee op elkaar gestapelde vierkante volumes, die meteen in het oog springen. Daarnaast zijn er 2 bijgebouwen, een garage en een zwembad. 

Villa Nijverdal-liggend-2.jpg    Villa Nijverdal-liggend-3.jpg

De Oosterse villa die traditioneel naar buiten toe gesloten is en naar binnen toe open is, is gecombineerd met de typologie van de Westerse villa die vaak omgekeerd benaderd wordt. Zo hebben de straat- en entreezijde van de villa een gesloten karakter. Het gevoel van ontoegankelijkheid van de woning wordt benadrukt door het verhoogde voorterras. Eenmaal binnen opent zich de woning naar het omringende landschap.  

Villa Nijverdal-liggend-4.jpg    Villa Nijverdal-liggend-5.jpg

Reageer op dit artikel