nieuws

Oplevering – Hoogbouw met klimmuur

Geen categorie

Op de campus in Enschede heeft arons en gelauff architecten onlangs studentenhuisvesting met een 30 meter hoge klimmuur opgeleverd.

campus enschede staand-2.jpg    campus enschede staand-3.jpg

De klimmuur heeft vanaf het begin van het project een belangrijk element gevormd in het ontwerp. Uiteindelijk is een sculpturaal gebouw met 87 woningen en ruim 2500 klimgrepen gerealiseerd. De klimmuur is de op één na hoogste van Nederland en de blikvanger van het sculpturale gebouw. 

campus enschede staand-4.jpg    campus enschede staand-5.jpg

Vooraf lagen de plattegronden en het volume al vast. Daaruit heeft het bureau een gebouw gemaakt van negen verdiepingen hoog naast het sportveld en een aansluitende laagbouw van één verdieping met een supermarkt en bedrijfsruimte. Aan de noordzijde bevindt zich nog een reeks extra studentenwoningen op de laagbouw, waarvan het dak een gemeenschappelijke tuin is. 

De gevelmaterialen bestaan uit dieprode glaspanelen en donkere baksteen. De klimmuur vormt een groot contrast met de chique glasgevel. 

www.aronsengelauff.nl

campus enschede-staand-1.jpg

Foto’s Jeroen Musch

Reageer op dit artikel