nieuws

Kerend Tij winnaar Eo Wijers-prijsvraag

Geen categorie

Kerend Tij heeft de Eo Wijers-prijsvraag gewonnen met zijn visie op de Deltapoort, het gebied tussen Rotterdam en Dordrecht. Kerend Tij is een samenwerkingsverband van DHV, Enno Zuidema Stedebouw en Espresse Publishing.

Kerend Tij winnaar Eo Wijers-prijsvraag

Het winnende plan stelt voor dat de Drechtsteden zich ontwikkelen tot een stedelijk gebied met het profiel van een waterstad en met interessante woon-en werkmilieus. De gedeelde tweede prijs is voor Overhoekse Waard (Lola landscape architects, BVR en WSA Procesarchitectuur en management stedelijke ontwikkeling) en Blauw Bloed (KuiperCompagnons). Onder de prijswinnaars is een prijzengeld van € 38.500 verdeeld. 

Vechtstreek
De prijsvraagronde 2008 ging ook over de ontwikkeling van de Vechtstreek tot het ‘buiten van de Randstad’. De Eo Wijers-stichting heeft besloten een vervolgatelier te organiseren voor de twee meestbelovende inzendingen. Dit zijn de inzendingen van Vlechtwerk (vechtcode) (onder leiding van Adviesbureau Haver Droeze) en van Vlechtwerk(2) onder leiding van Delta Vorm Groep. Het atelier zal onder leiding staan van ir. Yttje Feddes, Rijksadviseur van het Landschap.

De Eo Wijers-stichting organiseert de prijsvragen om doorbraken te bereiken in regio’s waar behoefte is aan ontwerpen op regionale schaal. 

www.eowijers.nl

Reageer op dit artikel