nieuws

Techniek – Plug en play aanwezigheidsdetectie

Geen categorie

Door toepassing van bestaande technieken kan het elektriciteitsgebruik door verlichting met 50 procent worden verlaagd. Eén van deze technieken is aanwezigheidsdetectie.

Techniek – Plug en play aanwezigheidsdetectie

In de utiliteitsbouw is verlichting verantwoordelijk voor ongeveer 22 procent van het energieverbruik. Aanwezigheidsdetectie kan hier dus grote besparingen opleveren. Isolectra biedt op dit gebied het systeem AWD: een plug and play systeem dat niet alleen inzetbaar is in nieuwbouw, maar ook eenvoudig kan worden ingebouwd in bestaande gebouwen. 

Het AWD-systeem is stekerbaar te installeren. Het systeem wordt in het verlaagde plafond gemonteerd waarbij een strip met contactblokken wordt aangelegd boven het verlaagde plafond. Hierop worden de armaturen aangesloten. Deze operatie kost volgens Isolectra hoogstens een kwartier per stramien van 360 cm. Het systeem verdient zich in een gemiddeld kantoor in één à twee jaar terug.

www.isolectra.nl

Reageer op dit artikel