nieuws

Skatepark voor jong en oud

Geen categorie

Het ontwerp van de nieuwe skatebaan op De Griend in Maastricht heeft architectenbureau Maurer United Architects ontwikkeld in nauwe samenwerking met lokale skaters. Na gesprekken met hen werd het de ontwerpers duidelijk dat er juist in Maastricht, waar alle straatjes en pleinen zijn gemaakt met kasseien oftewel ‘kinderkopjes’, behoefte is aan een skatepark.

skatebaan-1.jpg    skatebaan-2.jpg

De architecten, die hun ontwerp een ‘skateboard streetcourt’ hebben genoemd, realiseerden in het Griendpark direct langs de Maas kleine stoepjes en hellingen die een stedelijke omgeving nabootsen. Er zijn dus geen halfpipes in dit skatepark te bespeuren. Behalve het voorzien in de behoefte van Maastrichtse skaters maakt de baan bovendien het bestaande Griendpark aantrekkelijk voor jong en oud.

www.maurerunited.com

skatebaan-3.jpg    skatebaan-4.jpg
Foto’s Arjen Schmitz

Reageer op dit artikel