nieuws

Randstad in 2040 topregio

Geen categorie

Afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet de Structuurvisie 2040. Er moet volgens VROM, VenW en LNV meer hoogbouw, meer groen, meer water en zeker 500.000 woningen in de Randstad komen.

Ministers Cramer, Eurlings en Verburg hebben hun plannen tot 2040 ontvouwen. Over 32 jaar moeten er zeker een half miljoen nieuwe woningen in de Randstad zijn opgeleverd. 200.000 daarvan worden gebouwd in de grote steden. Hoogbouw verdient daarbij de voorkeur. In de Haarlemmermeer, de Zuidplaspolder en Almere moeten volgens de structuurvisie de locaties buiten de grote steden zijn waar gebouwd moet worden.

Het Groene Hart krijgt een blauw tintje. Rivieren krijgen meer ruimte en meren worden vergroot om wateropslag te waarborgen. In het Groene Hart worden grote parken aangelegd om het Groene Hart zo groen te houden.

In de Structuurvisie 2040 gaan de grote steden meer bieden door de aanleg van ‘metropolitane parken’. Central Park in New York en Hyde Park in Londen dienen als voorbeeld. Als mogelijke locaties zijn door het kabinet Midden-Delfland, Valkenburg, Waterland en Deltapoort genoemd. Betere wegen en beter openbaar vervoer door middel van een betere aansluiting op het internationale spoorwegnet en meer treinen moeten de bruisende steden met elkaar gaan verbinden. 

Reageer op dit artikel