nieuws

Project – Stadsjachthaven in Groningen

Geen categorie

Reitdiep Haven in Groningen wordt een woonwijk met het thema ‘wonen aan het water’. Er worden 67 boardwalkwoningen en 34 pierwoningen gerealiseerd.

groningen-reitdiep.jpg    groningen-reitdiep-2.jpg

In november start men met de bouw van 86 appartementen en begin 2009 volgt de bouw van ca. 3200 m2 commerciële ruimte in de vorm van winkels en horeca met nog eens 80 appartementen. Het havenplein krijgt een beplanting met bomen die zorgen intimiteit en beschutting. Net als de boardwalk: de wandelsteiger die de jachthaven aan drie zijden omringt. De jachthaven telt straks 225 ligplaatsen en krijgt een lange aanlegsteiger voor schepen van passanten. Ook hier komt ruimte voor commerciele activiteiten in de maritieme sfeer. 

Oving Architekten bouwt in dit gebied aan de Hoogeweg 209 appartementen en 3450m2 commerciële ruimte.

groningen-reitdiep-3.jpg

Illustraties afkomstig van www.ovingarchitekten.nl

Reageer op dit artikel