nieuws

Project – Bouw Solid18 op IJburg van start

Geen categorie

De bouw van Solid18 op IJburg is vorige week begonnen. Het ontwerp van Claus en Kaan architecten is in de zomer van 2010 het centrale gebouw midden op Haveneiland West aan het Ed Pelskerpark.

Project – Bouw Solid18 op IJburg van start

In het gebouw komen drie gymnastieklokalen (die ook samengevoegd kunnen worden tot één grote sporthal) en een wijkcentrum van ca. 2600m2. Daarnaast komen in het gebouw 84 vrije sector huurwoningen, 87 parkeerplaatsen (parkeergarage) en ca. 5300 m2maatschappelijke bedrijfsruimte waar het Stedenfonds de eigenaar van wordt. Met de verkoop van o.a. de vrije sector huurwoningen aan Het Stedenfonds heeft Woonstichting De Key gekozen voor het behouden van woningen in het middeldure huursegment. Hiermee blijft IJburg voor alle doelgroepen bereikbaar. De verhuur en het beheer van zowel de woningen als de bedrijfsruimten zal De Key zelf doen. De oplevering staat gepland voor voorjaar / zomer 2010.

Solid 18 is één van de drie solids op IJburg: markante gebouwen met flexibele programma’s van wonen (maximaal 50% van het totale programma), werken en ontspannen.

Reageer op dit artikel