nieuws

Oplevering – Jongerenhuisvesting De Wasserij in Den Haag opgeleverd

Geen categorie

Aan de rand van het stadspark De Verademing in Den Haag is het door KOW ontworpen gebouw De Wasserij in gebruik genomen.

Wasserij_liggend-1.jpg

In het gebouw zijn tachtig huurwoningen voor jongeren gerealiseerd over vier verdiepingen. In de plint van het gebouw zijn huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek ondergebracht. Open parkeergarageboxen bieden plaats aan acht maal twee boven elkaar te parkeren auto’s. 

Wasserij_liggend-3.jpg

De Wasserij ligt als stedelijk blok met de hoofdingang aan het park. Het gebouw sluit dankzij de kleurstelling aan op zijn omgeving, terwijl het zich onderscheidt door diepe neggen, houten kozijnen met een markante tussenstijl, Franse balkons aan de langsgevels en gepositoneerde raampartijen op de hoeken De kopgevels worden doorsneden door gevelhoge houten kozijnen waarachter de trappenhuizen zich bevinden. 

www.kow.nl

Wasserij_liggend-2.jpg

Reageer op dit artikel