nieuws

Oplevering – Faro Architecten levert Blok 25 op

Geen categorie

In opdracht van Waterstad II / de Alliantie ontwikkelde Faro Architecten Blok 25 op het Haveneiland in Amsterdam.

Blok 25 - Openingsfoto.jpg

Het blok bevat een U-vormig huurdeel met 63 woningen en bijzondere galerijen rondom een binnenplaats. De koopwoningen variëren van 33 starterswoningen met uitzicht op een park en 19 royale koopwoningen voor gezinnen. Deze laatste hebben een flinke tuin en ruime garages aan een straatje geïnspireerd op de Engelse ‘mew’.

Faro tekende eveneens voor het ontwerp van een in blok 25 gelegen kinderdagverblijf dat zich aan het park bevindt, een bedrijfruimte gericht op horeca in het huurblok, en twee grote parkeergarages met ruimte voor 166 parkeerplaatsen.  

Blok 25 - staand-1.jpg    Blok 25-staand -2.jpg

Faro Architecten gebruikte voor de gevel stenen in warme kleuren. Witte accenten zoals de erkers en rondom de verticale ramen geven het blok een heldere en frisse uitstraling. In het ontwerp is extra aandacht gegeven aan individualiteit. Iedere woning heeft een bijzonder raam, een erker of een groot raam met kader. In de woonstraat en aan het water zijn bovendien de panden te onderscheiden door een afwikkeling van steenkleur en een duidelijke ‘voeg’. 

www.faro.nl

Blok 25 - liggend -1.jpg    Blok 25 - liggend-2.jpg

Foto’s: Luuk Kramer

Reageer op dit artikel