nieuws

Oplevering – Driehuizenhof opgeleverd

Geen categorie

Het woonproject Driehuizenhof, gelegen in de Nijmeegse wijk St. Anna, is gerealiseerd door vijf particulieren (drie huishoudens) in collectief particulier opdrachtgeverschap. Het ontwerp is afkomstig van de Nijmeegse architect Marco van der Wel van 024-architecten.

Oplevering – Driehuizenhof opgeleverd

Het resultaat zijn drie modern ontworpen zelfstandige woningen, met ieder een privé-tuin en een groot gemeenschappelijk hof. Eén huis staat vrijstaand, de twee andere zijn onder een kap gesitueerd. Door de wensen van de individuele bewoners is de indeling van de huizen totaal verschillend. Bij de bouw is gebruik gemaakt van duurzame toepassingen zoals isolatie, het gebruik van zonnewarmte door grote ramen op het zuiden, een grijs watercircuit en het terugwinnen van warmte tijdens het douchen. Het dak, gericht op het zuiden met de ideale hellingshoek, is opgesierd met zonnepanelen en in de nabije toekomst zonneboilers. De drie huizen hebben daarmee het energielabel A+ en de mogelijkheid om met geringe investeringen in de toekomst de energiezuinigheid en CO2–besparing verder te vergroten.

De provincie Gelderland heeft het project Driehuizenhof financieel ondersteund als een goed voorbeeld van collectief particulier opdrachtgeverschap. De bijdrage is onder meer gebruikt voor gemeenschappelijke verlichting en de door iedere bewoner te gebruiken fietstrommel en schuur. De bewoners, vijf volwassenen en drie kinderen, wonen er nu na een periode van grote inspanningen, met veel plezier.

Reageer op dit artikel