nieuws

Lawrence Malstaf wint Kunst+Techniek 2008

Geen categorie

De winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek 2008 is Lawrence Malstaf. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt en gaat voor het eerst naar een buitenlandse kunstenaar.

Kunst+Techniek-NEMO.jpg

Malstaf studeerde Industrieel Ontwerpen aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen. Hij heeft een imposante staat van dienst met tentoonstellingen en performances in een groot aantal Europese steden.

Kunst+Techniek-NEVEL.jpg

De jury koos Malstaf, omdat hij in zijn werk op een zelden vertoonde, zeer persoonlijke manier de interactieve harmonie tussen mens en voorwerp tot uiting brengt. Hij maakt daarbij gebruik van nieuwe technologie, die voelbaar aanwezig is maar zich niet opdringt. Malstaf verbindt de technologische wereld met een romantisch verlangen naar het intensiveren van onze beleving. 

kunst + techniek-SHRINK.jpg
Foto’s Dirk Pauwels

De Kunst+Techniek-prijs bestaat uit een bedrag van 15.000 euro en een boek over het oeuvre van de kunstenaar. De prijs wordt op 13 november uitgereikt in de Lebuinuskerk te Deventer. Aansluitend vindt een performance plaats met de installaties Shrink en The long now. Van 2 januari tot en met 25 januari 2009 volgt een overzichtstentoonstelling in de Bergkerk in Deventer. 

www.witteveenbos.nl 
www.fortlaan17.com/nl/kunstenaars/malstaf/index.lasso

Reageer op dit artikel