nieuws

Kunstproject A1 genomineerd voor Routepluim

Geen categorie

Onder de naam A1-project organiseren drie kunstinstellingen uit Overijssel, te weten Kunstenlab, Kunstcentrum Hengelo en Kunstvereniging Diepenheim, vanaf 2005 een scala aan activiteiten, met als doel het kunstklimaat van Oost-Nederland te stimuleren en de regio op de landelijke kaart te zetten. Het A1-project omvat onder andere een jaarlijkse kunstmanifestatie. A1 is nu genomineerd voor een Routepluim.

 De Routepluim is ingesteld door het Steunpunt Routeontwerp (onderdeel van Atelier Rijksbouwmeester) en sluit aan bij de aandacht die er momenteel op allerlei niveaus besteed wordt aan een integraal routeontwerp en samenwerking tussen de verschillende disciplines bij de inrichting van de openbare ruimte. Het Steunpunt Routeontwerp is opgericht om een bijdrage te leveren aan het samenhangend ontwerp van snelweg en omgeving en is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van V&W, VROM en LNV.

Op drie terreinen zijn er initiatieven genomineerd: Snelweg en Snelwegomgeving, Civiele Kunstwerken en Culturele initiatieven. Het A1-project is één van de vijf genomineerden in de categorie culturele initiatieven. 

De vertegenwoordigers van het Oost-Nederlandse A1-project zullen zich op de dag van bekendmaking van de winnaar, 16 oktober, tijdens het Steunpunt symposium van de Vormgevingsadviesgroep (VAG) van Rijkswaterstaat  presenteren. De jury bestaat naast initiatiefnemers uit   Jan Brouwer, Rijksadviseur voor de infrastructuur en Ingwer de Boer, voorzitter van Vormgevingsadviesgroep Rijkswaterstaat, Annemiek Rijckenberg, Tracy Metz en Steven Slabbers.

www.kunstenlab.nl

Reageer op dit artikel